پروژه بین‌المللی هوش مصنوعی ایران از شهریور به راه می‌افتد

دستیار معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به توانمندی کشور در زمینه‌ی پردازش و زیرساخت‌های هوش مصنوعی، از آغاز یک پروژه‌ی بین‌المللی در این حوزه از شهریور ماه سال جاری خبر داد. وی همچنین اعلام کرد که پس از دستیابی به نسخه‌ی پایدار سکوی ملی هوش مصنوعی، امکان عرضه‌ی آن به کشورهای دیگر نیز وجود خواهد داشت.

در پی انتشار فراخوان جذب مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه‌ی هوش مصنوعی، جلسه‌ای با حضور دستیار معاون علمی رئیس‌جمهور، دکتر حسین اسدی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و جمعی از نمایندگان این شرکت‌ها در معاونت علمی برگزار شد. هدف از این نشست، ارائه‌ی آخرین اطلاعات در مورد سکوی ملی هوش مصنوعی و تبیین زمینه‌های همکاری برای توسعه‌ی آن بود.

دستیار معاون علمی رئیس‌جمهور در این جلسه با بیان اینکه درخواست‌های متعددی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای مشارکت در پروژه‌ی هوش مصنوعی دریافت شده است، تاکید کرد که رویکرد معاونت علمی همواره بر جلب این مشارکت استوار بوده است. بر همین اساس، فراخوانی برای ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان منتشر شده و RFIهایی برای مشارکت آن‌ها در توسعه‌ی سکوی ملی هوش مصنوعی ارائه خواهد شد. شرکت‌ها پس از تکمیل این RFIها و تایید کمیسیون فنی، می‌توانند به تیم توسعه‌ی سکو ملحق شوند.

این مقام مسئول، هدف از این اقدام را ایجاد هم‌افزایی بین فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و برنامه‌های معاونت علمی در توسعه‌ی سکو دانست و خاطرنشان کرد که در جریان این همکاری، دسترسی‌هایی که از نظر زیرساختی برای دانش‌بنیان‌ها محدود بوده، در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت.

وی همچنین با اشاره به اهمیت طی شدن دوره‌ی احیای اولیه‌ی پروژه‌ی هوش مصنوعی با تکیه بر تیمی مجرب و دارای سوابق بین‌المللی، بر ضرورت تعامل و مشارکت گسترده با محیط پیرامون پس از گذر از دوره‌ی نقاهت تاکید کرد.

دستیار معاون علمی در این جلسه، برخورداری سکوی ملی از یک مدل کسب‌وکار مشخص را نیز مطرح کرد و مقرر شد تا سازوکار این مدل در جلسات فنی آتی ارائه شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه در حال حاضر کشور با مشکل پردازش و زیرساخت مواجه نیست، اظهار داشت: پس از دستیابی به نسخه‌ی پایدار سکوی ملی هوش مصنوعی، می‌توان آن را به برخی کشورهای دیگر نیز عرضه کرد و در این صورت، آن کشورها نیز می‌توانند میزبان محصولات دانش‌بنیان‌های ایرانی باشند.

به گفته‌ی دستیار معاون علمی رئیس‌جمهور، پروژه‌ی بین‌المللی دیگری در حوزه‌ی هوش مصنوعی به همت معاونت علمی از شهریور ماه سال جاری آغاز خواهد شد و تیم‌های حاضر در توسعه‌ی سکوی ملی، در اولویت نخست برای مشارکت در این پروژه‌ی بین‌المللی قرار خواهند داشت.

دکتر حسین اسدی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف نیز در این جلسه، درگاه‌های مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان را در چهار بخش بهینه‌سازی ماژول‌های سکو، توسعه و سفارشی‌سازی بازارگاه‌های تخصصی، توسعه‌ی محصول مبتنی بر پنل بازارگاه و توسعه‌ی محصول مبتنی بر خدمات سکو از طریق API ترسیم کرد و این موارد را بسترهایی برای همکاری دانش‌بنیان‌ها در توسعه‌ی سکو دانست.

شایان ذکر است که نسخه‌ی اولیه‌ی سکوی هوش مصنوعی با مشارکت پژوهشگران و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های برتر کشور و با بهره‌گیری از چارچوب‌های متن‌باز و فناوری‌های پیشرفته از جمله مدل‌های زبانی بزرگ، مدل‌های زبانی-بینایی، بازشناسی گفتار و تبدیل متن به گفتار و همچنین یک زیرساخت دریاچه‌ی داده شامل پایگاه‌های داده‌ی رابطه‌ای، مبتنی بر سند و برداری، به عنوان یک MVP رونمایی آزمایشی شده است. این سکو، انعطاف‌پذیری، مقیاس‌پذیری و به‌کارگیری زیرساخت ترکیبی ابری و فوق‌همگرا را برای پشتیبانی از توسعه‌دهندگان و سازمان‌ها در بهره‌برداری از توان هوش مصنوعی، در اولویت قرار می‌دهد.

مجله خبری مجتمع نوآوری فرداد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *