دادگاه سنگاپور رسیدگی به پرونده سه متهم مرتبط با انتقال غیرقانونی تراشههای پیشرفته انویدیا به شرکت هوش مصنوعی چینی DeepSeek را تا ۲۲ اوت به تعویق انداخت. این افراد که شامل دو شهروند سنگاپوری و یک تبعه چینی هستند، متهم به ارائه اطلاعات جعلی درباره مصرفکنندگان نهایی تجهیزات خریداریشده در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ شدهاند.
در جریان جلسه اخیر دادگاه، دادستانی اعلام کرد پلیس برای بررسی اسناد تازه و دریافت پاسخ از منابع خارجی، نیاز به زمان بیشتری دارد. نام متهمان عبارت است از آرون وون گو جی (۴۱ ساله)، آلن وی ژائولون (۴۹ ساله) و لی مینگ (۵۱ ساله) از کشور چین.

اتهامات وارده در حالی مطرح شدهاند که ایالات متحده از سال ۲۰۲۲ صادرات تراشههای پیشرفته انویدیا به چین را ممنوع اعلام کرده بود. بنابر گزارش اخیر رویترز، مقامهای آمریکایی ادعا کردهاند که شرکت DeepSeek با نهادهای نظامی و اطلاعاتی چین همکاری دارد.
به گفته وزیر کشور سنگاپور، بررسی مستقل پلیس پس از دریافت یک گزارش ناشناس نشان داده که سرورهای مشکوک احتمالاً مجهز به تراشههای انویدیا بودهاند. این سرورها توسط شرکتهای Dell Technologies و Super Micro Computer ابتدا به شرکتهایی در سنگاپور تحویل داده شده و سپس به مالزی منتقل شدند—با این حال مشخص نیست که مالزی مقصد نهایی این تجهیزات بوده است یا نه.
پرونده سنگاپور بخشی از تحقیقاتی گستردهتر درباره فعالیت ۲۲ فرد و شرکت در زمینه جعل اطلاعات و انتقال مشکوک تجهیزات هوش مصنوعی به چین است. این پرونده نگرانیهایی درباره نقش برخی کشورها، از جمله سنگاپور، در زنجیره قاچاق سازمانیافته تراشههای AI به چین برانگیخته است.
شایان ذکر است که بر اساس گزارش مالی انویدیا، در سال ۲۰۲۴ سنگاپور دومین بازار بزرگ این شرکت پس از ایالات متحده بوده و ۱۸ درصد از درآمد سالانه انویدیا از این کشور تأمین شده؛ با این حال، سهم واقعی ارسال تراشهها به سنگاپور کمتر از ۲ درصد بوده است، چرا که این کشور بیشتر بهعنوان مرکز صورتحساب برای فروش به سایر کشورها استفاده میشود.