با افزایش نگرانیها پیرامون حفاظت از دادههای کاربران، رگولاتور حفاظت از دادههای آلمان خواستار حذف اپلیکیشن چینی DeepSeek از فروشگاههای اپ استور و گوگل پلی در این کشور شد. این اقدام در ادامه موجی از محدودیتها علیه این اپلیکیشن در کشورهای اروپایی صورت گرفته است.
بر اساس بیانیهای که روز جمعه منتشر شد، «مایکه کامپ» کمیسر حفاظت از دادههای آلمان اعلام کرد: DeepSeek بدون رعایت قوانین اتحادیه اروپا، اطلاعات شخصی کاربران آلمانی را به سرورهایی در چین منتقل میکند. وی افزود: «این شرکت تاکنون نتوانسته شواهد قابل قبولی ارائه دهد که دادههای کاربران آلمانی در چین با سطح امنیتی مشابه اتحادیه اروپا محافظت میشود».
طبق سیاست حفظ حریم خصوصی DeepSeek، دادههایی مانند درخواستهای ارسالشده به هوش مصنوعی و فایلهای بارگذاریشده در سرورهایی در خاک چین ذخیره میشوند. کامپ هشدار داد که نهادهای چینی دسترسی گستردهای به اطلاعات شخصی در شرکتهای تحت نفوذ خود دارند.
گوگل اعلام کرده که هشدار رسمی را دریافت کرده و در حال بررسی موضوع است. اپل و شرکت DeepSeek تاکنون به این درخواست پاسخی ندادهاند.

این در حالی است که در ماههای اخیر نیز ایتالیا این اپلیکیشن را بهدلیل نبود شفافیت در نحوه استفاده از اطلاعات کاربران، از فروشگاههای اپلیکیشن مسدود کرده و هلند استفاده از آن را در دستگاههای دولتی ممنوع اعلام کرده است. بلژیک نیز توصیه کرده که مسئولان دولتی از بهکارگیری این برنامه پرهیز کنند. در اسپانیا نیز نهادهای حمایت از حقوق مصرفکنندگان خواستار آغاز تحقیقات رسمی درباره مخاطرات احتمالی DeepSeek شدهاند.
دولت بریتانیا اعلام کرده که استفاده از این اپلیکیشن برای شهروندان یک انتخاب شخصی است، اما در حال پایش تهدیدهای احتمالی برای امنیت ملی و اطلاعات کاربران است. به گفته سخنگوی وزارت فناوری این کشور، در صورت اثبات خطرات امنیتی، اقدامات لازم بدون تعلل انجام خواهد شد.
در ایالات متحده، قانونگذاران در حال آمادهسازی پیشنویس طرحی هستند که به موجب آن، استفاده از مدلهای هوش مصنوعی توسعهیافته در چین توسط نهادهای اجرایی آمریکا ممنوع شود.